10 tips voor de perfecte trouwfoto

Je trouwdag is een dag om nooit meer te vergeten en je wilt dan ook dat de foto’s van die dag perfect zijn. In dit artikel vind je 10 tips om er voor te zorgen dat de foto’s van jouw trouwdag perfect zullen zijn.

1. Klik met de fotograaf

Allereerst is het belangrijk dat je een goede klik hebt met de fotograaf. Wanneer jullie als bruidspaar hele andere wensen hebben dan de fotograaf, zal de fotoshoot geen succes worden. Bespreek daarom eerst samen welke fotografiestijl je mooi vindt en ga op zoek naar voorbeelden, voordat je een trouwfotograaf kiest. Stel de fotograaf tijdens de kennismaking voldoende vragen, zodat je na afloop daadwerkelijk weet of het klikt.

2. Het weer

Het weer is helaas niet te beïnvloeden, maar heeft wel invloed op het resultaat van je foto’s. Houd bij het plannen van de fotoshoot dus rekening met de verwachte weersomstandigheden. Regent het tijdens je bruiloft? Ga dan bijvoorbeeld met paraplu’s op de foto. Zo komt de unieke sfeer van jullie dag naar voren op de trouwfoto’s. Zie je het niet zitten om in de regen op de foto te gaan? Zorg dan voor een alternatieve locatie voor de fotoshoot, bijvoorbeeld de feestlocatie.

regen bruiloft

3. Timing

Een fotoshoot duurt meestal ongeveer een uur tot anderhalf uur. Houd hier dus rekening mee als je de fotoshoot voor de ceremonie plant. Begin als bruid ongeveer tweeënhalf uur van tevoren met aankleden, zodat je daarna nog de tijd hebt om ontspannen op de foto te gaan.

4. Voorbereidingen

Ook tijdens het aankleden en de voorbereidingen kun je foto’s laten maken. Vaak zijn de laatste drie kwartier hiervoor genoeg. De spanning en gezelligheid tijdens de voorbereiding zijn vaak prachtige momenten om vast te leggen.

5. Verschillende technieken

Vraag de fotograaf om gebruik te maken van verschillende technieken, zoals zwart-wit foto’s, sepia, maar bijvoorbeeld ook polaroid foto’s. Door verschillende technieken te gebruiken krijg je voldoende variatie in de reportage en een extra persoonlijke touch.

6. Groepsfoto’s

Uiteraard wil je ook graag samen met je gasten vastgelegd worden, want dat al je familie en vrienden samen zijn is een uniek moment waar je gebruik van moet maken. Maak een lijstje met de verschillende groepen waarmee je op de foto wilt en plan voor elke groep ongeveer 5 minuten. Plan de groepsfoto’s niet meteen na de ceremonie, want dan willen de gasten jullie als bruidspaar graag feliciteren.

foto bruiloft vrienden

7. Photobooth

Een creatieve manier om groepsfoto’s te maken is met behulp van photobooth. Door een photobooth te huren kun je tijd besparen op het maken van groepsfoto’s en je houdt er vaak ook nog eens enorm spontane en creatieve foto’s aan over.

8. Vergeet de fotograaf

Probeer de aanwezigheid van de fotograaf gedurende de dag zo veel mogelijk te vergeten. Probeer niet steeds wanneer de fotograaf in de buurt is te poseren of jezelf te forceren. Geniet van de dag en blijf spontaan, dat levert de mooiste foto’s op.

9. Checklist

Maak een lijstje van alle belangrijke momenten die je vast gelegd wilt hebben. Uiteraard legt een goede fotograaf sowieso de belangrijkste momenten vast, maar maak een lijstje als je specifieke wensen hebt en overhandig dit aan de fotograaf.

10. De perfecte foto

Tot slot: probeer je na afloop bij het samenstellen van een album niet te veel te focussen op de foto’s waar jullie allebei perfect op staan. Kijk vooral naar jullie reactie op elkaar en de foto’s waarop die momenten van interactie zijn vastgelegd. Het geeft écht jullie dag weer en zorgt ervoor dat je album een spontane indruk achter laat.

trouwfoto

Reacties zijn gesloten.