6 tips voor het vinden van de perfecte trouwjurk

perfecte trouwjurk

Op je trouwdag wil je er natuurlijk stralend uitzien en daarom is het belangrijk om al op tijd op zoek te gaan naar de perfecte trouwjurk. Hieronder vind je op een rijtje de belangrijkste dingen waar je rekening mee moet houden tijdens je zoektocht naar een trouwjurk.

1. Begin op tijd

Eén van de belangrijkste voorwaarden om de perfecte trouwjurk te kunnen vinden, is op tijd beginnen met zoeken. Begin bij voorkeur minimaal 9 maanden voor de bruiloft met passen. Zo heb je nog alle tijd om andere jurken te passen als je niet direct je droomjurk tegen komt.

2. Voorkeuren

Denk voor dat je trouwjurken gaat passen goed na over je voorkeuren: welke stijl vind je mooi, welke kleur moet de jurk hebben en wat past bij je figuur? Hoewel de keuze natuurlijk aan jou is, kan het ook nooit kwaad om je partner naar zijn voorkeuren te vragen. Het zou namelijk enorm jammer zijn als je aanstaande je jurk niet mooi vindt.

3. Kies voor kwaliteit

Trouwjurken zijn duur, dus bedenk vooraf welke bruidsmodezaak je binnen stapt en of deze wel binnen jouw budget past. Kies echter altijd voor kwaliteit en vermijd het kopen van een trouwjurk via internet. Zo weet je nooit of de pasvorm goed is en of de kwaliteit van de jurk voldoende is.

4. Pas meerdere jurken

Het kan zijn dat je al bij de eerste jurk het gevoel hebt dat je de perfecte jurk hebt gevonden. Pas voor de zekerheid toch ook nog een aantal andere jurken om zeker te zijn van je keuze. Het personeel in een bruidsmodezaak doet je vaak goede aanbevelingen, dus volg hun advies goed.

5. Bespreek de aanpassingen zorgvuldig

Het kan zijn dat je nog bepaalde aanpassingen aan je trouwjurk wilt laten doorvoeren. Bespreek deze dan ok zorgvuldig en zorg dat duidelijk wordt welke details jij nog wilt toevoegen of juist wilt weglaten.

6. Neem iemand mee

Tot slot is het altijd een goed idee om iemand mee te nemen als je trouwjurken gaat passen. Dit kan bijvoorbeeld je moeder, je beste vriendin of je schoonmoeder zijn. Het is voor hen onwijs leuk om jou te helpen bij het uitzoeken van je droomjurk en ze kunnen je ook nog eens voorzien van advies

Reacties zijn gesloten.