Aanpassen huwelijkse voorwaarden is altijd mogelijk!

Als je gaat trouwen moet je veel regelen en belangrijke keuzes maken, waaronder de keuze om te trouwen in gemeenschap van goederen of op huwelijkse voorwaarden. Toch is het geen ramp als je later bedenkt dat je de verkeerde keuze hebt gemaakt: de huwelijkse voorwaarden kunnen namelijk gewoon gewijzigd worden!

Huwelijkse voorwaarden aanpassen

Huwelijkse voorwaarden aanpassen

De huwelijkse voorwaarden kun je ook tijdens je huwelijk aanpassen. Hiervoor kun je naar de notaris gaan, die dan een nieuw concept zal opstellen, daarna zal de rechtbank om goedkeuring van jou en je partner vragen. De kosten voor deze aanpassing liggen tussen de 1.000 en 2.000 euro.

Van gemeenschap van goederen naar huwelijkse voorwaarden

Ook wie in gemeenschap van goederen getrouwd is kan dit aanpassen, door dit te veranderen naar huwelijkse voorwaarden. Een reden hiervoor kan bijvoorbeeld zijn dat één van jullie zelfstandig ondernemer is geworden en daardoor financiële risico’s loopt. Dit moet echter wel direct door de rechtbank geregeld worden, waardoor de kosten in de duizenden euro’s lopen.

Uiteraard moet je de beslissing om te trouwen onder huwelijkse voorwaarden of gemeenschap van goederen goed overwegen, maar maak je er niet al te druk om. Als de situatie van jou en je partner wijzigt, kun je de voorwaarden altijd nog aanpassen. Het belangrijkste is dat je kunt genieten van de grote dag!

Huwelijkse voorwaarden aanpassen

Reacties zijn gesloten.