De perfecte trouwring

NewlywedsNaast de kleding die je draagt op de bruiloft, is ook de trouwring belangrijk. Die draag je tenslotte als het goed is de rest van je leven.

Materialen

De meeste, traditionele trouwringen zijn gemaakt van goud. Dit is een edelmetaal dat lang mooi blijft. Drie varianten worden veel gebruikt: geelgoud, witgoud en roodgoud. Andere materialen voor je trouwring zijn platina – geschikt voor mensen die witgoud mooi vinden en meer geld te besteden hebben – of edelstaal, ook wel rvs genoemd. Ook titanium wordt steeds vaker gebruikt voor trouwringen.

Versieringen

Als je een versierde trouwring wilt, zijn er veel verschillende mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor diamanten. Wil je graag diamanten, maar kun je die niet betalen, dan is zirkonia een mogelijke oplossing. Zirkoniasteentjes zijn door mensen gemaakt, maar lijken erg veel op diamanten. Als je van kleur houdt, kun je gaan voor een edelsteen in je ring. Voorbeelden hiervan zijn robijn, saffier, topaas, aquamarijn en smaragd. Iedere edelsteen heeft zijn eigen betekenis. Je kunt kiezen voor een steen die een betekenis heeft die voor jullie belangrijk is.

Graveren

Om je ring nog persoonlijker te maken, kun je ervoor kiezen om hem te laten graveren. Tegenwoordig blijft het niet meer alleen bij tekst. Je kunt namelijk ook de vingerafdruk of hartslag van je partner in de ring laten zetten. Een Amerikaans stel wilde het nog persoonlijker. In hun ringen staat hun jawoord in geluidsgolven. Wil je het toch wat traditioneler, denk dan aan elkaars namen en de datum van de trouwdag.

Reacties zijn gesloten.