De trouwtattoeage: een alternatief voor de trouwring

trouwtattoeage

Voor wie lef heeft is er tegenwoordig een alternatief om je huwelijk te bezegelen in plaats van met een mooie trouwring. Steeds meer kersverse bruidsparen kiezen tegenwoordig voor een trouwtattoeage op hun vingers of handen in plaats van een ring.

Waarom een trouwtattoeage?

Daarmee zijn dure diamanten voor sommige stellen verleden tijd, zij kiezen liever voor een origineler alternatief dan een trouwring. Maar er kunnen ook praktische redenen zijn om te kiezen voor de trouwtattoeage in plaats van een ring. Zo is het bij sommige beroepen vanuit hygi├źnische overwegingen niet toegestaan om een ring te dragen. Daarnaast kan ook een allergie voor metalen als nikkel en chroom, die verwerkt zijn in trouwringen, een reden zijn om te kiezen voor een alternatief.

Bovendien is een trouwtattoeage persoonlijker dan een trouwring en ook nog een budgetvriendelijk. Omdat de tattoeages vaak niet heel groot zijn, zijn ze een stuk goedkoper dan ringen, die vaak honderden euro’s kosten.

Nadelen

Uiteraard zijn er ook nadelen van de trouwtattoeage, zo is er geen moment van uitwisselen tijdens de ceremonie. Daarnaast kan het laten zetten pijnlijk zijn en ben je niet zomaar aan van een tattoeage af mocht jullie liefde onverhoopt voorbij gaan.

Inspiratie

Mocht je geïnteresseerd zijn in een trouwtattoeage, dan zijn er verschillende opties die je kunt overwegen. Zoals jullie initialen in elkaar verweven, de datum waarop je elkaar voor het eerst hebt ontmoet, of een klein plaatje of een tekst. Er zijn talloze mogelijkheden voor het uitkiezen van een trouwtattoeage, nog veel meer dan bij het kiezen van een trouwring. Hieronder vind je een aantal voorbeelden ter inspiratie.

Reacties zijn gesloten.