Trouwen in de winter: wat draag je over je jurk?

trouwen in de winter

Heb je de perfecte trouwjurk gevondenĀ en ga je trouwen in de winter? Dan moet je zeker rekening houden met eventuele kou en een aanvulling hebben op je outfit.

Trouwen in de winter is natuurlijk enorm romantisch, maar de kou is een groot nadeel. Het dragen van een winterjas over je trouwjurk is geen optie, want dat zo het plaatje verpesten. Gelukkig zijn er genoeg stijlvolle alternatieven zodat je van je trouwdag kunt genieten zonder het koud te hebben.

Materiaal

Omdat je graag stijlvol wilt blijven, kun je het beste kiezen voor materialen als nepbont, wol of cashmere. Welk materiaal het meest geschikt is, hangt onder andere af van je type trouwjurk. Wanneer je kiest voor nepbont kun je kiezen aan een bolero of korte cape. Nepbont is tegenwoordig van steeds betere kwaliteit en bovendien erg stijlvol. Ook wol past er mooi in het winterplaatje en is heerlijk warm. Cashmere tot slot staat bekend om zijn zachtheid en gewichtloosheid, maar is toch lekker warm. Ideaal dus om over je bruidsjurk te dragen.

Wat draag je?

Het meest voor de hand liggend is om de kiezen voor een kort jasje of bolero. Het voordeel hiervan is dat je zo’n jasje of bolero ook na je bruiloft nog geregeld kunt dragen. Een andere optie is een warme cape, kort of juist helemaal tot de grond. Een cape met capuchon kan ook dienen als vervanger van de sluiter, zo blijft je jurk tot het jawoord verborgen. Tot slot is ook de stola een optie, deze optie is het meest subtiel en voor een witte stola kan vrijwel altijd. Bovendien kun je een stola snel af en om doen wanneer dat nodig is.

Reacties zijn gesloten.