Welke dresscode geef je je gasten mee?

dress code bruiloft

Jullie als bruidspaar zien er natuurlijk stralend uit op de grote dag, maar je wilt uiteraard ook dat je gasten er mooi uit zien. Als je wilt dat de outfits van je gasten op elkaar afgestemd zijn, kun je ze een dresscode meegeven. In dit artikel vind je een aantal idee├źn.

White tie

Dit is een vrij strenge dresscode waar maar weinig voor gekozen wordt. De dames dragen hierbij een feestelijke avondjurk die tot de grond komt. Daarnaast is het dragen van een handschoen tot over de elleboog verplicht. Mannen worden geacht een rokkostuum te dragen met schoenen van zwart lakleer. Deze dresscode komt vaker voor bij gala’s en andere formele gelegenheden, maar mocht je bruiloft een erg chique karakter hebben, kun je deze optie overwegen.

Black tie

Een meer voor de hand liggende optie is de black tie. Hierbij dragen de dames een cocktailjurk of een lange avondjurk. Dinergasten zijn verplicht in een lange jurk te komen, anders is de keuze aan de gast zelf. Van de mannen wordt gevraagd een smoking met wit overhemd te dragen. Ook bij deze dresscode horen schoenen met zwarte lak.

Cocktail

Deze dresscode staat bekend om het feestelijke karakter en geeft de dames wat meer keuzevrijheid. Ze kunnen kiezen voor een mooie feestjurk met matchende hakken, een mooie tas en sieraden. Voor de mannen is het eenvoudiger: zij dragen een zwart of donkerblauw pak met een wit overhemd, stropdas en zwarte schoenen.

Smart casual

Elegant en modieus zijn voor deze dresscode de sleutelwoorden. Vrouwen hebben de keuze uit een jurk, pakje of broekpak. Mannen dragen een broek, gecombineerd met een blazer. Het beste is om te kiezen voor een nette katoenen broek. Hoewel de dresscode het woord ‘casual’ bevat, is spijkerstof niet toegestaan. Dit is alleen toegestaan bij de echte ‘casual’ dresscode.

A touch of…

Het is natuurlijk ook mogelijk om je eigen dresscode te verzinnen, als je bijvoorbeeld een bepaalde kleur centraal hebben staan. In dat geval kun je je gasten bijvoorbeeld ‘mint to be’ of ‘a touch of pink’ meegeven.

Reacties zijn gesloten.